A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å




HVEM: Brad Paisley (US)
HVOR: Oslo Spektrum, Oslo
NÅR: Lørdag 10. november 2012

HVEM: Morten Vestly Band
HVOR: Buckleys, Oslo
NÅR: Lørdag 10. november 2012



Brad Paisley. (Foto: Wikipedia)


Morten Vestly Band. (Foto fra bandets Facebook-side)

Undertegnede og madammen hadde satt av denne helga i storbyen primært fordi hun (90%) og jeg (10%) skulle få med oss countrysuperstjerna Brad Paisley i Oslo Spektrum. Jeg er ingen fan av de store listeartistene, men det er uansett lett å være enig i at Paisley er blandt de aller beste, og i mitt hode spiser han folk som rett-opp-og-ned-Alan Jackson til frokost.

Denne anmeldelsen i Dagbladet fra fjorårets konsert samme sted gjorde at jeg gikk på konsert med åpent sinn, og kvelden ble helt ok, den. Spektrum må ha vært bortimot fullt og det var skikkelig trøkk fra scena. Men undertegnede sliter som nevnt litt med større scener, jeg syns lyden blir grøtete til tider, og det er vanskelig å få med seg detaljene. Brad leverte i én time og tre kvarter pluss to ekstranummer. Rundt klokka 23 var vi ferdige og valset ut i regnet i retning Harald og Sonja med Buckleys som mål.

Morten Vestly Band er det beste du får innen norsk country, punktum finale! Bra med folk på Buckleys, og det var også flere som hadde vært på konserten i Spektrum og hadde fått med seg at det ble servert norsk kvalitets-twang et annet sted i byen.

Morten Vestly fra Kodal utenfor Sandefjord har en nydelig, raspete stemme som passer perfekt til den type country han framfører, med mye twang og skikkelig rockefot. De spilte tre sett med mye eget materiale og noen kjente covers fra forbilder som Flatlanders/Joe Ely ("Dallas"), Merle Haggard ("Tonight The Bottle Let Me Down"), Stevie Ray Vaughan ("The House Is Rockin'"), The Mavericks ("All You Ever Do Is Bring Me Down") og Bruce Robison ("My Hometown"). Det er Texas-country som gjelder, the real thing.

Morten spiller gitar, men får også god hjelp fra Daniel Vidarson Gullien til å skape det twangy soundet som jeg elsker. De kommer med album nummer tre på nyåret, og har du missa de to første har du en jobb å gjøre. Knalltøft live, naturlig nok noe mykere på plate, men det er meget behagelig å lytte til. Sjekk disse linkene på YouTube: "8 second hero" og Seljord 2010.

Om du digger country og synes at Steff Nevers og Vassendgutane er det beste Norge har å by på, da bør du stikke innom apoteket på veien hjem – og en konsert med Morten Vestly Band så snart som mulig.

Thomas Øyen


Tilbake til anmeldelser 2012